4 aanwijzingen dat uw hoortoestel toe is aan vervanging

4 aanwijzingen dat uw hoortoestel toe is aan vervanging

Heeft u steeds vaker twijfels over uw hoortoestel? Maar u weet niet zeker of u uw gehoorapparaat daadwerkelijk moet vervangen. In deze blog geven wij vier belangrijke aanwijzingen die aangeven dat het verstandig is om uit te kijken naar een nieuw exemplaar.

1. Uw gehoor is achteruit gegaan

Bent u slechthorend dan is de kans groot dat in de de loop van tijd uw gehoor verder verslechtert. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat uw hoortoestel niet meer past bij uw huidige mate van gehoorverlies.

Heeft u het vermoeden dat dit het geval is adviseren we u om uw gehoorverlies na te gaan door een afspraak te maken voor een hoortest op één van onze vestigingen of contact op te nemen voor een hoogwaardige hoortest op afstand. Eén van onze audiciens brengt dan de mate van uw gehoorverlies in kaart en kijkt of uw hoortoestel het huidige gehoorverschil kan compenseren. Het kan zijn dat het bijstellen van uw hoortoestel oplossing brengt of dat uw naar een ander soort oorstukje moet overstappen. Is het gehoorverlies significant dan zal de aanschaf van een nieuw hoortoestel uw uitkomst bieden.

Om de kwaliteit van uw gehoor(toestellen) te waarborgen raden we u aan om jaarlijks langstekomen voor een spreekwoordelijke APK: we doen dan een hoortest en maken de nodige aanpassingen aan uw gehoorapparaat indien nodig.

2. Uw hoortoestel zit niet meer comfortabel

Wellicht had u bij aanschaf van uw hoortoestel geen last van irritatie van uw gehoorgang. Echter, jammer genoeg komt het voor hoe langer u uw hoortoestel draagt hoe groter de kans dat u een allergische reactie ontwikkelt voor het materiaal van het oorstukje. Dit maakt u continu bewust dat uw hoortoestel draagt en de irritatie is vervelend gevoel. Mocht het draagcomfort niet meer prettig zijn dan kan het zeker de moeite waard zijn om te kijken naar een ander soort gehoorapparaat.

3. Uw hoortoestel vertoont defecten

Uw hoortoestel heeft niet het eeuwige leven. Het is een essentieel gebruiksvoorwerp waar u dagelijks gebruik van maakt. In onze ervaring zien we dat hoorapparaten na drie jaar in werking achteruitgaan. Eén van de tekenen dat uw hoortoestel niet lang meer mee zal gaan is dat het batterijverbruik groter wordt. Deed u voorheen zeven dagen met uw batterij moet u deze nu na vier dagen vervangen. Een ander signaal is dat u merkt dat het geluid minder helder is waardoor het u meer moeite kost om gesprekken te volgen. Bijstellen van uw hoortoestel door uw audicien, of het vervangen van de microfoon kan helpen, maar biedt helaas niet altijd oplossing. De stap naar een nieuw hoortoestel wel.

4. U heeft andere  hoortoestel wensen

Uw persoonlijke leven en aanpassingen hierin hebben invloed op de eisen die u aan uw hoortoestel stelt. Bent u een nieuwe hobby of sport begonnen en kunt u uw medespeler(s) niet goed verstaan of uw toestel blijft niet goed zitten? Ofwel u bent begonnen aan een andere baan met een meer rumoerige werkplek of waar vergaderen aan de orde van de dag is. Kans dat uw gehoorapparaat niet de kwalificaties heeft om te gaan met de nieuwe situatie. Door de snelle technologische vooruitgang van hoortoestellen is het zeker de moeite waard om te informeren naar een hoortoestel dat naadloos aansluit op uw huidige dagelijks leven en de bijbehorende luistersituaties.

Wilt u meer informatie of uw hoortoestel toe is aan vervanging? Onze audiciens adviseren u graag. Neem contact op via de onderstaand button.