De beste hoortoestellen van 2021

De beste hoortoestellen van 2021

De beste hoortoestellen van 2021

Bij Makker hebben we het onze missie de levenskwaliteit te verbeteren van ieder met een verminderd gehoor. Hoe, door slechthorenden de best passende hooroplossing te bieden. Om dit mogelijk te maken voeren we bij Makker dan ook alle merken en modellen hoortoestellen. Denk aan Phonak, Starkey, Oticon, Widex, ReSound, Signia en Lyric: van achter het oor tot volledig in het oor. Het aanbod in de hoortoestelwereld is enorm en voor 2021 is er ook weer een ruime keuze aan topkwaliteit. Om u wegwijs te maken in de mogelijkheden vertellen we u in deze blog meer over de nieuwste hoortoestellen van dit jaar en onze favorieten.

Starkey Livio AI, ‘s werelds eerste ‘healthable™

Het Starkey Livio AI hoortoestel is ‘s werelds eerste ‘healthable™’. Een hoortoestel dat u niet alleen beter laat horen, maar ook uw lichamelijke en mentale activiteit volgt. De Livio AI-hoortoestellen zijn baanbrekend. Het zijn de eerste hoortoestellen die óók van grote meerwaarde zijn voor mensen zonder een gehoorprobleem. Deze toestellen vallen dan ook niet langer onder de categorie hoortoestel, maar zijn een zogenaamde ‘wearable’ ofwel ‘healthable’.

De Starkey Livio AI komt overeen met de Phonak Marvel-serie, maar de Starkey Livio AI gaat verder. Het hoortoestel kan, naast alles wat met horen te maken heeft, gegevens over uw hartslag leveren, detecteren of u ten val komt waarna de door u gekozen contactpersoon wordt gealarmeerd, in 27 talen live vertalen, uw gezondheidsadvies geven en nog veel meer.

Horen zoals u gewend was met de WIDEX MOMENT
Productafbeelding

De WIDEX MOMENTsteekt met kop en schouders uit als het gaat om de hoorervaring: het meest zuivere en natuurlijke geluid – tot nu. De vertraging in geluid die normaal bij hoortoestellen zit is bij de MOMENT verleden tijd. Hierdoor biedt dit gehoorapparaat het meest natuurlijk geluidsscenario. Daarbij is dit hoortoestel zelflerend. Het onthoudt de wensen van de drager en het gehoorapparaat geeft automatisch voorkeur aan de belangrijkste geluidsbronnen. En last-but-not-least is het toestel zeer eenvoudig te bedienen via de smartphone met de bijbehorende app.

Hoor als geen ander met de ReSound ONE
Productafbeelding

Maak kennis met de ReSound ONE: het eerste hoortoestel ter wereld met M&RIE (Microfoon & Receiver-in-het-oor) voor een echt geïndividualiseerde, complete geluidservaring. De revolutionaire M&RIE-luidspreker heeft beschikking over maar liefst 6 microfoons. Daarmee kunt u het zogenaamde Ultra Focus-programma activeren via uw hoortoestel of bijbehorende app om in de meest complexe luistersituaties toch aan 1-op-1 gesprekken te kunnen deelnemen. Als een onzichtbare straal van geluidsdetectie concentreert Ultra Focus zich op de spraak recht voor u.

De ReSound ONE is de rechtstreekste opvolger van de succesvolle ReSound Quattro-serie. Daar hoort ook een volledig nieuwe chipset met een krachterige geluidsprocessor bij. Hij heeft 50% meer verwerkingskracht en 220% meer werkgeheugen dan zijn voorganger. Het toestel kan zelfs zonder hoortest op afstand ingesteld worden!

Oticon More™ volledig perspectief voor de hersenen
Productafbeelding

Oticon is terug en hoe! Dit met een compleet nieuwe techniek genaamd ‘Deep Neural Network’. De Oticon More verwerkt en balanceert de volledige geluidsscène en geeft de hersenen zo een optimale input van alle soorten en betekenisvolle klanken – niet alleen spraak. Oticon heeft het toestel voorzien van maar liefst 12 miljoen levensechte (real-life) geluiden en kan alle geluiden van de wereld herkennen! De More is speciaal gemaakt om het de hoortoesteldrager makkelijker te maken binnen complexe luisteromgevingen, zoals een vergadering, feest of restaurant. Het hoortoestel biedt directe streamming vanaf de iPhone, iPad en Android-apparaten en is te bedienen met de Oticon ON app.

Signia Styletto Connect: een eyecatcher!
Productafbeelding

De Signia Styletto Connect is eyecatcher! Onderscheidend in design. Het ontwerp is subtiel, ultramodern met een fijn draagcomfort. Maar springt er ook in techniek. Het toestel biedt complete connectiviteit voor telefoongesprekken, TV, muziek en meer. Daarbij is de Styletto onderweg draadloos op te laden met een oplader in zakformaat: drie keer zo klein en half zo zwaar als vergelijkbare opladers. Dankzij de oplader kunt u vier dagen lang genieten van een optimale hoorervaring. Perfect voor een weekendje weg. En natuurlijk niet onbelangrijk: het geluid is kristalhelder.

Phonak Paradise voor een helder natuurlijk geluid
Phonak Paradise - Luidspreker-In-Het-Oor hoortoestel

We eindigen met één van de meest geavanceerde toestellen van dit moment: de Phonak Paradise. De opvolger van het baanbrekende Phonak Marvel-hoortoestel. De Phonak Paradise is een multifunctioneel hoortoestel dat zich onderscheidt door de uitmuntende geluidspresentatie – een helder natuurlijk geluid en perfect spraakverstaan -, maar ook door de unieke samenwerking met smartphone, tablet en TV. De Phonak Paradise maakt rechtstreeks verbinding met uw bluetoothapparaten. Ook kunt u twee bluetoothapparaten gelijktijdig verbinden voor snel schakelen tussen de gekoppelde apparaten.

De Phonak ParadisePhonak Audéo™ Paradise komt met een strakker design dan de Phonak Marvel en heeft een aantal upgrades. Eén van deze is het horen via een bewegingssensor, dat bewegingen in de omgeving detecteert en zo automatisch overschakelt op het best passende programma. Ook beschikt de Phonak Paradise over een zogenaamde Tap Controle bij de oplaadbare versie. Met één tik op uw hoortoestel kunt u telefoongesprekken eenvoudig beantwoorden en handsfree voeren. Ook kunt u zo gestreamde muziek pauzeren en spraakbediening activeren.

Welk hoortoestel is de beste keus van 2021?

Welk hoortoestel is de beste? Deze vraag is helaas niet te beantwoorden. Elk bovengenoemd gehoorapparaat heeft zijn voordelen. Ook is wat het best is voor de één, wellicht niet het best voor u. Het meest passend voor u is afhankelijk van uw gehoorverlies, uw persoonlijke wensen en uw budget. Wel vallen de bovenstaande hoortoestellen onder de nieuwegeneratie hoortoestellen: innovatief en enorm verbeterd in vergelijking met de modellen van een paar jaar terug.

Wanneer u benieuwd bent naar welk hoortoestel het best is voor u, dan bent u van harte welkom om langs te komen op één van onze Makker-vestigingen of om te videobellen met één van onze audiciens. Onze audiciens vertellen u graag – geheel vrijblijvend – over de verschillen tussen de gehoorapparaten. Natuurlijk luisteren ze hierbij naar uw wens en kijken ze naar uw gehoorverlies. Zo bent u wanneer u een hoortoestel koopt niet alleen verzekerd van een state-of-the-art apparaat, maar ook van een hoortoestel geheel passend voor u.