Beter verstaan in rumoer en op afstand

Beter verstaan in rumoer en op afstand

Wanneer u uit eten bent met vrienden of in een vergadering met collega’s, het verstaan van spraak is essentieel voor als u wilt meedraaien in de wereld om u heen. Dit zonder dat u in de weg wordt gezeten door een verminderd gehoor bij uitdagende luistersituaties, zoals rumoer en geluid op afstand.

Als u een adequaat hoortoestel draagt kunt u prima horen. Maar helaas dekken zelfs de meest geavanceerde hoortoestellen niet alle luistersituaties. Zo blijft het verstaan van spraak een uitdaging door ruis van gesprekken om u heen en achtergrondlawaai. Omstandigheden waarbij geluid van diverse richtingen komt en van afstand, waardoor het moeilijk is om u te richten op de voor u belangrijke spraak. Gelukkig bieden een aantal hoortoestelfabrikanten hiertoe oplossing, namelijk in de vorm van microfoons in diverse vormen. In deze blog besteed ik (Linda) aandacht aan de nieuwste microfoonoplossing van Starkey. Deze is te gebruiken in combinatie met de Starkey-hoortoestellen: Livio Edge AI, Livio AI en Livio.

De tafelmicrofoon van Starkey

Starkey biedt de Starkey 2.4 GHz Table Microphone in de vorm van een kleine ronde schijf. Wanneer u deze in het midden van u en uw gesprekpartners plaatst vangt het de stemmen op en zend deze via bluetoothverbinding naar uw hoortoestel voor een kristalhelder geluid. De Starkey Table Microphone is voorzien van 8 microfoontjes die geluid opvangen in een straal van 360°. U heeft de optie om de tafelmicrofoon zelf de richting te laten detecteren van het geluid (automatic mode) of zelf te richten op en uw gesprekpartners (manuel mode). Een andere mogelijkheid is om de microfoon door uw gesprekspartner te laten dragen door middel van het bijgeleverde koord. Zo kunt u uw gesprekspartner perfect horen, ook al is hij of zij op afstand. En als klap op de vuurpijl kunt u de microfoon ook inzetten als tv-streamer om het geluid van de tv rechtstreeks naar uw hoortoestellen te sturen voor een optimale geluidservaring.

Strak design en klein

Mijn wens voor de Table Microphone van Starkey was dat deze compact was. Want laten we wel wezen, het is wel heel fijn wanneer een tool voor beter horen klein en opvallend is. Ik was dan ook blij verrast toen ik het doosje opende. Een schijf van niet meer dan 7 cm! Daarbij is het design strak en eenvoudig. Ik ben dan ook echt te spreken over de look-and-feel. En niet onbelangrijk, de Starkey Table Microphone wordt geleverd met een rubber beschermhoes en tasje. Handig voor een gebruiksvoorwerp dat u dagelijks bij u heeft.

Direct mee uit de voeten

Bij zo’n geavanceerd apparaat verwachtte ik een handleiding van formaat. Tegendeel bleek het geval. De bijgeleverde handleiding is kort en krachtig. Bevat precies de nodige informatie en geen poespas. Daarbij blijkt de tafelmicrofoon eenvoudig in gebruik. Ik kon er dan ook direct mee uit de voeten: aanzetten, plaatsen en hij werkt. En nauwelijks knopjes, beter kan het niet worden!

We zijn een onafscheidelijk paar

Ik ben zeer te spreken over de Starkey 2.4 GHz Table Microphone. Het is mijn steun en toeverlaat in uitdagende luistersituaties. Dankzij de tafelmicrofoon kan ik weer genieten van de communicatie om me heen: of ik me nu bevind in een restaurant, in de auto, op mijn werk of in mijn eigen huis. Ik draai weer mee met de wereld om me heen. We zijn dan ook een onafscheidelijk paar!

Linda | Makker Hoortoestellen