Uw hoortoestel verloren. Wat nu?

Uw hoortoestel verloren. Wat nu?

Uw hoortoestel verloren. Wat nu?

Het is bijna een ware tsunami: toename van klanten die bij ons aankloppen met de mededeling dat ze hun hoortoestel zijn verloren bij het afdoen van hun mondkapje. Dit sinds de invoering van de mondkapjesplicht tegen verdere verspreiding van corona. Nu kan een hoortoestel tegen een stootje, maar het kwijt raken van een hoortoestel heeft een aardige financiële impact. Gelukkig biedt deze blog oplossing! Lees hoe u verlies kunt voorkomen en hoe u de schade kan beperken.

Verzeker uw hoortoestel tegen verlies

Een nieuw hoortoestel kopen kan aardig in de papieren lopen. Wanneer u de gevolgen voor verlies van uw hoortoestel wilt inperken kunt u deze verzekeren. Let wel een standaard ‘reis- en inboedelverzekering’ dekt hoortoestelverlies niet. Er zijn wel diverse verzekeringsmaatschappijen waar u specifiek voor uw hoortoestel een zogenaamde ‘schade- en verliesverzekering’ of ‘kostbaarheden buiten huis verzekering’ kunt afsluiten. Wij geven hieronder een overzicht bij welke verzekeringsmaatschappijen u uw hoortoestel hiervoor kan verzekeren, welke stappen u moet ondernemen bij het kwijt raken en waar u op moet letten.

Hoe te handelen bij verlies van uw gehoorapparaat

Bent u uw hoortoestel verloren, dan adviseren we u ten eerste rond te vragen in de omgeving waar u uw hoortoestel bent kwijtgeraakt en aangifte te doen bij uw gemeente/politie. Als het hoortoestel wordt gevonden kunnen zij contact met u opnemen. We maken namelijk mee dat een hoortoestel binnen een aantal dagen toch boven water komt. Mocht wachten en aangifte geen hoortoestel opleveren, dan dient u de onderstaande stappen te ondernemen om de kosten te declareren bij de verzekeringsmaatschappij waar u uw hoortoestel heeft verzekerd:

  1. Informeer in de omgeving waar u uw hoortoestel bent verloren.
  2. Doe aangifte bij uw gemeente, politie of via verlorenofgevonden.nl.
  3. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij voor verlies en vul hun schadeformulier in.

We adviseren u rekening te houden met het volgende:

 • Lees de polisvoorwaarden van uw verzekeringmaatschappij goed door.
 • Uw verzekeringsmaatschappij kan vragen om een bewijs van afwijzing van uw zorgverzekeraar, dat zij het verlies niet dekken.
 • Houd rekening met een eigen risico. Er zijn verzekeringmaatschappijen die een eigen risico rekenen per gebeurtenis per toestel.
 • Bij de meeste schade – en verliesverzekeringen wordt geen gebruik gemaakt van een afschrijvingsregeling. Vaak is dit wel het geval bij een kostbaarheden buiten huis verzekering.

Voorkom het kwijt raken van uw hoortoestel

Het verliezen van een hoortoestel levert een hoop ellende op. Verzekeren scheelt veel. Echter, het blijft vervelend, al is het om de declaratie in orde te maken bij de verzekeringsmaatschappij. Het beste is natuurlijk om verlies te voorkomen. In de volgende blog leest u onze tips hoe u de kans op verlies beperkt wanneer u hoortoestellen draagt in combinatie met een mondkapje. Lees meer

Daarnaast kun u verlies minimaliseren door:

 • Zorg ervoor dat u het hoortoestel op een vaste plek legt als u het uitdoet. U krijgt altijd bij de eerste aanpassing een bewaardoosje mee, leg deze op een vaste plek en leg hier uw hoortoestel in wanneer u deze uitdoet.
 • Als u merkt dat het hoortoestel niet goed blijft zitten neem dan gelijk contact op met één van onze audiciens. De audicien kan kijken naar een oplossing, zodat het hoortoestel goed en stevig blijft zitten zodat u deze niet kan verliezen tijdens het dragen.

Verzekeringsmaatschappijen voor verlies hoortoestel

Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die specifiek een verzekering aanbieden voor hoortoestellen of in hun portofolio een wat meer algemene verzekering bieden voor verlies kostbaarheden buiten de deur waaronder hoortoestellen. Informeer vooraf afsluiten bij de verzekeraar altijd naar de huidige dekking en polisvoorwaarden.

Schade- en verliesverzekeringen
Kostbaarheden buiten huis verzekeringen
Service van Makker Hoortoestellen

Gelukkig is aan verlies van een hoortoestel dus zeker wat te doen! Wanneer u de tips volgt uit deze blog voorkomt u een hoop ongemak en frustratie. Wilt u graag verder advies om verlies te voorkomen of heeft u onze hulp nodig bij een nieuw hoortoestel kopen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze audiciens helpen u graag.