Heeft u een gehoorapparaat nodig? Laat u vrijblijvend adviseren

Gehoorapparaat

Een gehoorapparaat is een hulpmiddel dat in de praktijk het verstaan van spraak in rumoerige situaties een stuk aangenamer kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardagsfeestje waar het soms behoorlijk rumoerig kan zijn, met veel verschillende stemmen. Dan is het lastig om nog een gesprek te volgen. Gehoorapparaten kunnen er voor zorgen dat het rumoer wordt gefilterd en naar de achtergrond verdwijnt, terwijl het de spraak die u wilt horen, naar voren haalt.

 

Samen met de audicien worden uw behoeften in kaart gebracht.

De keus voor een gehoorappraat wordt bepaald naar aanleiding van uw hoorverlies, behoeften en levensstijl.

 

De buitenkant van gehoorapparaten verschillen in kleur, vorm, merk, type. Ook het interieur van een gehoorapparaat kan uiteenlopen in technieken en software.

Er zijn drie typen gehoorapparaten. Er zijn toestellen die Achter Het Oor (AHO) worden gedragen, die In Het Oor (IHO) worden gedragen – soms volledig in de gehoorgang, en een klein toestel achter het oor met een dun slangetje wat een Luidsprekertje In Het Oor (LIHO) in het oor brengt. Er zijn nu zelfs al gehoorapparaten die volledig onzichtbaar te dragen zijn. De technieken om gehoorapparaten te vervaardigen verbeteren continu. Hierdoor worden toestellen steeds kleiner en meer geavanceerd.

 

Naast de verschillen aan het exterieur, leveren deze gehoorapparaten ook verschillende prestaties, afhankelijk van de technische mogelijkheden door meerdere typen software. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende banden, versterkers, microfoons of meerdere programma’s die afzonderlijk ingesteld (geprogrammeerd) kunnen worden.

 

Banden zijn nodig voor een goede verwerking van geluiden, afhankelijk van een hoorverlies. Het aantal banden is belangrijk voor de verwerking van het geluid over verschillende toonhoogten. Versterkers zijn van belang om de geluiden luid genoeg te kunnen doorgeven. Hoe luid de versterking moet zijn, is afhankelijk van uw hoorverlies. Dit kan bepaald worden aan de hand van een audiogram en word vakkundig aangepast aan uw gehoor.

Microfoon is het gedeelte in het gehoorapparaat waar het geluid binnenkomt waarna het vervolgens bewerkt wordt door de digitale chip. Sommige gehoorapparaten zijn uitgevoerd met een richting-microfoon. Deze microfoon kan lokaliseren waar het geluid vandaan komt, om zich hier vervolgens op te richten, zodat u beter kunt verstaan in rumoerige omgevingen. Het achtergrondgeluid kan weg- ‘gedrukt’ worden. Sommige mensen zijn veel te vinden in rumoerige situaties, denkt u bijvoorbeeld aan een verjaardag, receptie, restaurant, kerk, theater, etc.

 

Hoe rumoeriger de omgeving, hoe geavanceerder de chip moet zijn voor de geluidsbewerking.  Dit gebeurt door de digitale chip. De geaffanceerdheid van deze chip is afhankelijk van het aantal verschillende geluidsomgevingen waar u zich in bevindt. Dan alleen kan iemand ook in rumoerige situaties de spraak  zo duidelijk mogelijk verstaan. Met een eenvoudig uitgevoerde chip is dit helaas niet mogelijk, het gevolg is dat mensen de hoortoestellen in dat geval vaak uit doen.

 

Afhankelijk van uw dagelijks leven zullen de betere hoortoestellen zelf een programma uitkiezen per situatie waarin u zich verkeerd. Er is bijvoorbeeld een programma wat u helpt beter te verstaan in een theater of kerk. Ook zijn er mogelijkheden om een ‘ muziekprogramma’  in te stellen om te kunnen genieten van deze geluiden, dit kan automatisch gebeuren maar ook handmatig.

Extra functies kunt u krijgen bij uw hoortoestellen doormiddel van accessoires. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan mogelijkheden tot draadloos telefoneren met een hoortoestel ook een huistelefoon met extra versterking voor het moeiteloos voeren van een telefoongesprek behoord tot de mogelijkheden. Tevens kunnen accessoires u helpen bij het luisteren naar de TV en radio. Er zijn draadloze oplossingen voor connectie tussen hoortoestel en TV. Zo kunnen u en uw partner samen maar op eigen volume een film of serie kijken en toch makkelijk onderling communiceren.

 

Onze professionele audiciens kunnen u informeren over de toepassingen van deze accessoires en hierover adviseren, op basis van uw persoonlijke situatie.

Vrijblijvend uitproberen?

Bent u benieuwd of u een hoortoestel nodig heeft? Vraag online naar een afspraak voor een hoortest.

 

Wilt u zich direct laten adviseren of geheel gratis één van onze hoortoestellen uitproberen? Wij maken graag met u een afspraak. Onze gediplomeerde audiciens staan u bij met deskundig advies om zo tot een persoonlijk op maat gemaakte oplossing te komen. Bel naar een van onze winkels of maak een afspraak via onze contactpagina.

Makker Soest

Torenstraat 4, 3764 CM Soest

Telefoon: 035 602 2417
Email: info@makkerhoortoestellen.nl

 

Maandag t/m vrijdag van 09:00-17:30

Buiten openingstijden ook op afspraak en zaterdag bent u van harte welkom bij Makker Laren van 09:00-14:00 uur. 

Makker Zeist 

Steynlaan 67, 3701 EC Zeist

Telefoon: 030 697 5954
Email: info@makkerhoortoestellen.nl

 

Maandag t/m vrijdag van 09:00-17:30

Buiten openingstijden ook op afspraak en zaterdag bent u van harte welkom bij Makker Laren van 09:00-14:00 uur. 

Makker Laren

Melkweg 2, 1251 PS Laren

Telefoon: 035 533 0370
Email: info@makkerhoortoestellen.nl

 

Maandag t/m vrijdag van 09:00-17:30

en zaterdag van 09:00-14:00. Buiten openingstijden ook op afspraak.