Universele

Door de grote vraag naar universele gehoorbeschermers, is de keuze in ons assortiment ruim en is een geschikte match snel gemaakt. Het zachte materiaal waaruit deze gehoorbeschermers bestaan maakt het comfortabel te dragen. Universele gehoorbescherming wordt voornamelijk gebruikt voor incidentele activiteiten bijvoorbeeld motorrijden, slapen of bij concerten. Mocht u op zoek zijn naar gehoorbescherming die u regelmatig zult gebruiken dan raden wij aan om deze op maat te laten maken.

Op maat

Elk persoon en daarom ook elk oor is anders. Om deze reden bieden wij dan ook gehoorbescherming op maat aan. Doordat de gehoorbescherming speciaal gemaakt is voor uw oren sluit de pasvorm beter aan en is het draagcomfort ideaal. Op maat gemaakte gehoorbeschermers zijn dan ook comfortabeler dan bijvoorbeeld gehoorkappen. Omdat gehoorkappen het gehele oor bedekken kan het daardoor erg warm en broeierig aanvoelen. Ook raden wij op maat gemaakte gehoorbeschermers aan wanneer er frequente blootstelling is aan lawaai. Dit omdat universele oordoppen niet altijd gegarandeerd de gehoorgang volledig afsluiten. Op maat gemaakte oordoppen kunnen daarnaast beter afgestemd worden op de situatie waarin ze gebruikt worden zoals concerten, werk, motorrijden etc.

Het veroorzaken van gehoorbeschadiging onder jongeren is vooral te verklaren door de harde muziek, bij het uitgaan zoals in discotheken of bij festivals. Muzikanten hebben ook vaak te maken met harde geluiden. Dit maakt het luisteren naar muziek gevaarlijk in verband met een definitieve gehoorbeschadiging. Luister daarom veilig naar muziek met oordopjes, waardoor je gek genoeg zelfs de muziek beter kunt horen, en praten tijdens een concert ook gemakkelijker gaat.

Door op een motor te rijden loopt u een risico op een lawaaibeschadiging. U verwacht het misschien niet maar het is niet zozeer het geluid van de motor maar vooral het windgeruis langs de helm wat hiervoor zorgt! Uit onderzoek is gebleken dat al heel snel het veilige geluidsniveau wordt overschreden.

Bij sommige beroepen kan het geluidsniveau erg luid zijn. Het volume kan erg oplopen in bijvoorbeeld de bouw en is vaak de hele dag aanwezig. Een van de meest voorkomende beroepsziekten is dan ook slechthorendheid doordat er teveel lawaai is op de werkvloer. Om slechthorendheid te voorkomen is goede bescherming essentieel. Wij raden dan ook gehoorbescherming op maat aan omdat dit de beste bescherming biedt tegen hoge volumes. Bij het werken in een omgeving waar het geluidsniveau 80db of meer is, is de werkgever volgens de Arbowet verplicht om je van gehoorbescherming te voorzien.

Ochtendspits langs uw slaapkamerraam, muziek van de buren en zelfs gesnurk van uw partner kunnen helaas inslapen of doorslapen moeilijk maken. Kies uit universele beschermers of op maat gemaakte slaapdopjes zodat u weer van een comfortabele een goede nachtrust kunt genieten. Uit onderzoek blijkt ook dat het gebruiken van slaapdopjes de REM slaap bevordert en zo voor een gezonder en meer uitgerust lichaam zorgt.

De kans op ooronsteking is groter bij zwemmers. Veel artsen adviseren daarom zwemdopjes te gebruiken. Dit is vooral van belang bij ooronstekingen en ter voorkoming hiervan. Wanneer de zwemdopjes op maat gemaakt zijn sluiten zij naadloos aan waardoor het oor goed beschermd is tegen het water.