Mijn werk als audicien in coronatijd

Mijn werk als audicien in coronatijd

Onze audicien Lonneke zal vanaf nu regelmatig haar belevenissen en gedachten over haar werk als audicien met ons delen. Haar eerste blog: haar ervaring als audicien in coronatijd.

Voor iedereen is het momenteel een moeilijke periode waarin veel van ons geduld wordt gevraagd. We moeten ons allemaal continu bewust zijn van de acties die we uitvoeren. We hebben allemaal onze eigen manier van aanpassen in deze onwerkelijke tijd.

Ieder zijn eigen verhaal

De wereld staat stil, mensen worden geacht zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen voor het hoognodige naar buiten te gaan. Niet alleen voor de mensen die meer kwetsbaar zijn is het een moeilijke tijd. Eigenlijk hebben we allemaal zo ons eigen verhaal en onze eigen emoties hierbij. We zijn allemaal een groot stuk van onze bewegingsvrijheid kwijt. Ook als audicien merk ik hoeveel impact dit heeft in het contact met onze klanten.

Onze winkels zijn open. Het is van cruciaal belang dat mensen hun hoortoestel kunnen blijven gebruiken. Eenzaamheid ligt al op de loer en wanneer je hoortoestellen niet goed werken is dat een extra bijkomend probleem. Het is juist nu van groot belang dat het minimale contact wat er al is, goed verloopt. Dat je zonder ruis kunt bellen met je vrienden, je kinderen of kleinkinderen.  Anders is er nog minder contact, nog meer stilte om je heen en dat willen we juist voorkomen.

Onze klanten hoe dan ook blijven helpen

Van groot belang dus, vonden wij Makkers, om een manier te vinden waarop wij toch, voor zo goed als mogelijk, onze klanten kunnen blijven helpen. Natuurlijk met enige beperking, maar over het algemeen zijn veel handelingen goed uit te voeren. Wij hebben de nodige beschermingen voor de winkels aangeschaft en met handschoenen aan en mondkapjes  kunnen wij  toch ons werk uitvoeren en klanten voorzien van een goed werkend hoortoestel.

Afstand houden: het is moeilijk, maar kan!

Het is vreemd, geen handen geven, afstand houden, de deur niet opendoen en jas niet voor de klant kunnen ophangen… Dit is normaal gesproken de norm bij ons. Deze service, een warm onthaal is voor ons erg belangrijk. Wij zijn immers blij dat u ons hebt weten te vinden en u moet zich daarom meer dan welkom voelen!

Als audicien ben ik niet alleen met een technisch vak bezig, ik ben ook bezig om iemand te leren kennen. Ontdekken wat voor een klant er tegenover mij zit. Ook iemand op zijn of haar gemak stellen hoort hierbij. Even een extra hand geven, een kleine aanraking op de schouder, zodoende voel je toch meer verbinding en dit maakt het contact prettig.

Er ontstaat sneller een wederzijds vertrouwen, wat erg belangrijk is tijdens het opstarten van een proefperiode met hoortoestellen.

Afstand houden is dus lastig. Niet alleen buiten in alle mogelijke situaties, maar dus ook voor ons audiciens op de werkvloer is het de hele dag door aanpassen en letterlijk op een andere manier bewegen! Wij proberen het te zien als een uitdaging om op een andere manier een fijne omgang te vinden met onze klanten.

Wij worden hierdoor in ieder geval aan het denken gezet en er wordt in alle opzichten op deze manier een beroep gedaan op onze creativiteit. Dit is dan toch een mooi gegeven en een lichtpuntje in deze gekke tijden!

Warme groet,

Lonneke