Review | Starkey Evolv AI

Review | Starkey Evolv AI

Review | Starkey Evolv AI

De nieuwste serie gehoorapparaten van Starkey

Review – Guido van den Steene – Audicien Makker Hoortoestellen 

We zijn maar wat enthousiast. Starkey lanceerde recent een nieuwe serie hoortoestellen: de Starkey Evolv AI. Hiermee maken we in 2022 kennis met een nieuw niveau aan innovatie en kwaliteit op het gebied van hoorapparaten. Onze collega en audicien Guido van den Steene vertelt graag over deze nieuwe revolutionaire serie, dat voor ieder gehoorverlies meerwaarde biedt.

Starkey Evolv AI: een zelflerend hoortoestel

Bij Starkey Evolv AI valt vooral de term AI op. AI staat voor Artificial Intelligence, wat betekent dat deze nieuwe serie gehooroplossingen een ‘zelflerend’ systeem bevatten. De hoortoestellen leren op basis van eerdere hoorervaringen op het gebied van geluidsversterking. Denk aan deelname aan een drukke verjaardag, wandelen in de natuur of het bijwonen van een concert. De toestellen ontwikkelen en verbeteren zichzelf continue aan de hand van uw dagelijks leven en bijbehorende hoorbeleving. En niet zomaar een innovatie, Starkey heeft voor de Evolv AI de 2022 Artificial Intelligence Excellence Award ontvangen!

Het meest geavanceerde Starkey Sound ooit

De hoortoestellen zijn zo geïnnoveerd, dat er door toepassing van de nieuwe Edge-modus 40% meer omgevinglawaai gedempt en gefilterd wordt. Deze modus is in te schakelen in uitdagende situaties, wanneer een beter spraakverstaan en een hogere filtering van het omgevingsgeluid nodig is. Daarnaast kennen de Evolv-modellen maar liefst 55 miljoen automatische instelaanpassingen per uur, voor een zo optimaal mogelijke geluidsversterking. De techniek van deze serie is gebaseerd op het vertrouwde Starkey Synergy Platform.

Welk type hoortoestel biedt de Starkey Evolv-serie?

De Evolv serie bestaat uit een reeks mooie producten vol hoortechnologie voor smartphone connectiviteit en in alle gangbare gehoortoestel modellen. Van (bijna) onzichtbare, compleet in-het-oor gehoortoestellen tot de power variant met een kastje achter het oor: oplaadbaar of op batterij.

Kleinste CIC met moeiteloze bluetooth connectiviteit

In het Evolv portofolio valt met name op het compleet-in-het-oor hoortoestel, de Evolv CIC wireless, dat met bluetooth is te verbinden met de smartphone, zowel met de iPhone en Android. Deze CIC is zelfs het kleinste compleet-in-het-oor hoortoestel op de markt dat deze mogelijkheid biedt!

Afbeelding Starkey-Livio-Edge-AI-2400-hoortoestel

Waarom kiezen voor de Starkey Evolv AI?

De Evolv AI zit boordevol innovatieve technologie voor het meest heldere geluid ooit. Het uitgebreide hoortoestelportfolio van de Evolv heeft voor iedere leefstijl oplossing. Nieuw biedt Evolv een oplaadbare variant, niet veel groter dan de gehoortoestellen op batterij. Daarbij heeft de bijbehorende oplader een powerbank waardoor u ook onderweg uw hoortoestel kunt opladen zonder dat er stroomvoorziening nodig is.

Maar hier blijft het niet bij. De Starkey Evolv hoortoestellen bieden ook de volgende features:

 • Gehoortoestellen met moeiteloze bluetooth connectiviteit
 • Vertaalfunctie.
 • Gezondheid optimalisatie: deze serie kent diverse op gezondheid gebaseerde mogelijkheden, zoals een stappenteller en activiteitsensor ter motivatie van een gezondere leefstijl.
 • Valdetectie en alarmering: nieuw is een valsensor, die welke detecteert wanneer u een vallende beweging maakt en uw omgeving waarschuwt.
 • Voice A.I: deze technologie biedt de mogelijkheid om de microfoon van uw iPhone te gebruiken als externe ontvanger. Met als resultaat optimalisatie voor spraakverstaan in rumoerige situaties.
 • TeleHear: de Evolv gehoortoestellen van Starkey zijn uitgerust met TeleHear, waardoor er op afstand bijstellen van uw hoortoestellen mogelijk is. U hoeft voor aanpassingen van uw hoortoestellen niet meer naar de winkel toe te komen, maar kan dit live via het internet met uw audicien!
 • Thrive-app: voor een eenvoudige gepersonaliseerde bediening, zoals:
  • Het aanpassen van het volume.
  • Het veranderen van de lage, midden of hoge tonen met behulp van een equalizer.
  • Het maken van persoonlijke programma’s met op de situatie toegespitste versterkingsinstellingen.
  • Het regelen van de ‘noise reduction’, zoals bijvoorbeeld een instelbare windruisonderdrukker.

Wat is de prijs van de Starkey Evolv AI?

De Starkey Evolv AI hoortoestellen zijn in alle modellen leverbaar van eenvoudig tot zeer geavanceerd, van matige versterking tot zwaar. Vanzelfsprekend beweegt de prijs hierin mee. De gehoortoestellen zijn beschikbaar in de prijsrange van €1500,- tot met €2300,- per oor. En  dit is nog exclusief de vergoeding van uw zorgverzekeraar indien van toepassing. Op onze pagina kosten en vergoeding leest u hier meer over.

Service Makker Hoortoestellen

Afbeelding-Starkey_Evolv-AI-RIC-R-in-oplader

Wanneer u nieuwsgierig bent en wellicht net zo enthousiast over de Starkey Evolv AI hoortoestellen, dan kunt u vrijblijvend bij ons een afspraak maken voor een adviesgesprek en zelfs de hoortoestellen gratis uitproberen. We zijn pas tevreden wanneer u oprecht blij bent met de vooruitgang van uw gehoor.

Guido van den Steene  – Makker Hoortoestellen Zeist