Testimonial | Phonak Virto™ Marvel

Testimonial | Phonak Virto™ Marvel

‘Mijn eigenwijze hoorwensen ingewilligd’

Testimonial – Ruud van der Linden

30 jaar geleden, op mijn 23e, was ik begonnen met het bouwen van mijn eigen luidsprekers. Het geluid dat ik graag wilde horen kon ik toen niet betalen en besloot het ideale geluid zelf te creëren. Ik had zoals u begrijpt best wat eisen aan goed geluid. In die tijd sleutelde ik ook aan klassieke auto’s op straat en door de gure weersomstandigheden had ik een fikse verkoudheid opgelopen. Dat bleek het laatste zetje te zijn voor mijn ‘otosclerose’ om de stijgbeugel in mijn oor door botwoekering te laten verkleven en ‘plotsdoof’ wakker te worden.

De techniek maakte een enorme sprong

Ik ging aan de hoortoestellen. In die tijd waren de hoortoestellen nog analoog; dus lineair, en deden alleen versterken. In mijn geval best hard. Verder geen ‘tech’, alleen nog een stelwieltje voor het volume. Dat beviel prima, dus 5 jaar later exact hetzelfde toestel weer aangeschaft. Tikkie krachtiger maar verder hetzelfde merk en type. En natuurlijk weer 5 jaar later opnieuw een ‘herhaalrecept’ ingediend, ware het niet dat in die tijd de techniek een enorme sprong had gemaakt en ik aan de digitale toestellen moest gaan geloven. Analoog was er niet meer. ‘Het kan zich aanpassen aan iedere situatie’ zeiden ze. Maar werkelijk alle situaties die ik meemaakte hoorde ik anders dan ik zou willen. En daar begon voor mij de zoektocht naar mijn eigenzinnige, eigenwijze hoorwensen (lees: eisen).

Het geluid klopte niet

Ik liep met het nieuwe digitale toestel in mijn oor de deur bij de audicien uit en dacht dat ik overreden zou worden door een auto. Dat hoorde ik zo, maar het bleek dat de auto helemaal aan het eind van die straat reed. Het geluid klopte niet met de afstand. Ik zette even later een groot glas op een glazen tafel en hoorde een lichte ‘klik’ in plaats van een luide ‘kloink’. Het toestel dempte alle harde geluiden en klapte steeds volledig dicht. Ook dat klopte niet met de werkelijkheid. Mijn vrouw zat naast mij op de bank en kon de vaatwasser op 7 meter afstand niet overtreffen. Ze moest flink op volume praten. Dit moest anders.

Mijn eerste Phonak hoortoestel

Na vele telefoontjes met fabrikanten en bezoekjes aan de audicien (die gelukkig erg geduldig met me waren) mijn eerste Phonak-hoortoestel gekocht, maar wel met het verzoek om de fabrikant (die ik daarover al had gesproken) mee te laten kijken naar de voor mij zo belangrijke instellingen. Phonak beweerde namelijk dat wat ik wilde ook daadwerkelijk kon. Zogezegd, zo gedaan. Na 3 pogingen door de winkel en bij 80% tevredenheid een afspraak met Phonak in de winkel gemaakt. Dhr. CdM van Phonak snapte direct mijn vragen, wensen en zelfs eisen. 15 minuten later ging ik met een tevredenheid van 95% de deur uit en ben niet meer terug geweest voor instellingen.

De Phonak VirtoMarvel 
Pic_Phonak_Virto_Marvel_Black_music_streaming_HiRes

5 jaar lang prima gehoord… dacht ik… tot 2 weken geleden. Ik mocht weer een nieuwe. Daar gaan we weer dacht ik. Ook moest er nu eigenlijk nog iets meer power in het nieuwe toestel. Zou dat nog kunnen? Mijn wensen en eisen waren ook weer hoger geworden, de winkel kon mij niet meer helpen en stuurde me door naar een concurrent, Makker Hoortoestellen in Laren. Daar wisten ze een audicien (Marijn Prins) die mij kon helpen. Dat bleek juist. Ik belde ze (haar) deed mijn verhaal en maakte een afspraak. Ik kwam binnen, deed mijn uitgebreide verhaal, ze keek me aan, glimlachte, snapte me, we bestelde in samenspraak de Phonak Virto Marvel 312 (in het oor) ultra-power toestel en zei: ‘Tot over een week!’.

WOW! Niets meer aan doen

Een week later haalde ik hem op. Ervan uit gaande dat de strijd weer ging beginnen. Ik deed het toestel in, die ze alleen met mijn audiogram had ingesteld, en…. WOW! Niets meer aan doen, misschien de basis 1 stapje luider, maar verder perfect! Diepte horen, glas op tafel, mijn vrouw die zonder stemverheffing kan praten terwijl vaatwasser, wasmachine en allerlei andere achtergrondgeluiden aanwezig waren! Fantastisch. En dan nog de enorme sprong in de techniek: bluetooth in zo’n klein hoortoestel. Mijn telefoon, tablet, rechtstreeks super helder in je oor. De tv-streamer, glashelder. Lipsynchroon. In tijden niet naar NPO 1,2 en 3 gekeken omdat ik het domweg niet kon volgen. Die avond, de hele avond Nederlandstalige tv.

Ook daar is nu een oplossing voor

De winkel was erg goed getraind in Phonak. Daarnaast had de jongedame die mij hielp enorm veel lol in haar werk om tot maximaal resultaat te komen. En ja, zij droeg zelf ook Phonak en wist alles van de toestellen. Ook het kunnen afstellen van het toestel op afstand is een hele fijne gedachte. Zelfs in coronaquarantaine, op vakantie of van waar dan ook. Ik had nog één probleem wat ook zelfs opgelost kon worden, en dat is een frequentie die ik niet goed kon horen. Ook daar is nu een oplossing voor gevonden door Phonak door die frequentie door het toestel iets te verplaatsen naar eentje die ik wel kan horen. Chapeau!

Ik kan niet wachten op de Phonak Audéo™ Paradise
Phonak Audeo Paradise

Phonak heeft met de Marvel een baanbrekend product op de markt gezet waar ik heel gelukkig van word. En ik had best hoge wensen en eisen… Ik kan niet wachten om de nieuwe serie hoortoestellen van Phonak uit te proberen: Phonak Audéo Paradise. Maar voor nu: mijn eigenwijze, eigenzinnige hoorwensen zijn allemaal ingewilligd, plus nog 1 extra! Lees meer

Ruud van der Linden – Almere