Widex komt met de Widex Evoke EC met fuel cell

Widex komt met de Widex Evoke EC met fuel cell

Widex brengt zeer binnenkort de Widex Evoke EC met een brandstofcel (fuel cell, e-cell of energy cell) uit. Waarom? Het vervangen van batterijtjes is voor veel slechthorenden een hoop gedoe. De batterijen worden tegenwoordig steeds kleiner en dus bent u als slechthorende soms behoorlijk aan het priegelen bij het wekelijks vervangen van de batterijen. Bovendien is het vervangen van batterijen schadelijk voor het milieu. Dat moet anders kunnen dacht het innovatie hoortoestellenmerk Widex.

Widex werkt al een geruime tijd aan een nieuw product dat zowel het milieu als u, als slechthorende, enorm gaat helpen: een fuel-cell, ook wel e-cell of energy cell genoemd. De cell, die werkt op methanol, wordt verwerkt in de gehoortoestellen. Hierdoor bestaan er binnenkort gehoorapparaten die oplaadbaar zijn én binnen slechts 15 seconden volledig op te laden zijn voor de volgende 24 uur. Het gaat hier dus niet om een oplaadbare accu maar een cell die ín het hoortoestel zit. En binnen 15 seconden is deze dus volledig opgeladen!

De energy cell van Widex in de Widex Evoke EC is nu nog niet verkrijgbaar. Maar wij verwachten dat dit een kwestie van enkele maanden is. We houden u op de hoogte!