Prijzen en vergoedingen van hoortoestellen

 

Hoortoestellen en hoorhulpmiddelen worden soms vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Let op: bij ons kunt u vergoeding krijgen met elke zorgverzekering!

 

U moet daarvoor wel een gehoorverlies hebben van minimaal 35dB aan één kant. Valt uw gehoorverlies daarbuiten, dan komt u helaas niet in aanmerking voor vergoeding van een hoortoestel. Dat betekent echter niet per se dat u geen baat kunt hebben bij een gehoorapparaat.

 

Vragenlijst

 

Aan de hand van een vragenlijst wordt u door de audicien in categorie ingedeeld door. De richtlijnen voor deze vragenlijst zijn gemaakt door de zorgverzekeraar. Voor iedere categorie zijn bepaalde gehoorapparaten geselecteerd door de zorgverzekeraars. Hoortoestellen die buiten de categorie vallen, worden niet vergoed.

 

De zorgverzekeraar biedt verzekerden in veel gevallen een adequate oplossing. Helaas betekent dit niet altijd voor iedereen de meest optimale oplossing. Voor deze uitzonderlijke gevallen kunnen we proberen een speciale zorgaanvraag te doen en een buitencategorie hoortoestel te kiezen.

Verandering

 

Tot 1 januari 2013 werd een vastgesteld bedrag vergoed, ongeacht welk gehoorapparaat u koos. Elke consument kon zelf kiezen welk hoortoestel voor hem of haar de beste oplossing was. Was het aankoopbedrag van het toestel hoger dan de vergoeding, dan betaalde men zelf bij. Dat is dus helaas niet meer het geval.

 

De beste oplossing voor uw gehoorverlies en situatie

 

Makker Hoortoestellen werkt samen met de meeste zorgverzekeringen. Bij ons kunt u een vergoeding krijgen bij elke zorgverzekering. Voorbeelden van zorgverzekeringen waarbij u bij ons een vergoeding kunt krijgen zijn onder andere: CZ, OHRA, Delta Loyd, Achmea, Zilveren Kruis, IAK, VGZ, UNIVE, Menzis.

 

Wilt u meer informatie over vergoedingen in uw situatie?

 

Neem vrijblijvend contact met ons op per mail, bel naar één van onze winkels in Laren, Soest of Zeist of vul hieronder het contactformulier in.

 

Vrijblijvend uitproberen?

Bent u benieuwd of u een hoortoestel nodig heeft? Vraag online naar een afspraak voor een hoortest.

 

Wilt u zich direct laten adviseren of geheel gratis één van onze hoortoestellen uitproberen? Wij maken graag met u een afspraak. Onze gediplomeerde audiciens staan u bij met deskundig advies om zo tot een persoonlijk op maat gemaakte oplossing te komen. Bel naar een van onze winkels of maak een afspraak via onze contactpagina.

Makker Soest

Torenstraat 4, 3764 CM Soest

Telefoon: 035 602 2417
Email: soest@makker.nl

 

Maandag t/m vrijdag van 09:00-17:30

Buiten openingstijden ook op afspraak en zaterdag bent u van harte welkom bij Makker Laren van 09:00-14:00 uur. 

Makker Zeist 

Steynlaan 67, 3701 EC Zeist

Telefoon: 030 697 5954
Email: zeist@makker.nl

 

Maandag t/m vrijdag van 09:00-17:30

Buiten openingstijden ook op afspraak en zaterdag bent u van harte welkom bij Makker Laren van 09:00-14:00 uur. 

Makker Laren

Melkweg 2, 1251 PS Laren

Telefoon: 035 533 0370
Email: laren@makker.nl

 

Maandag t/m vrijdag van 09:00-17:30

en zaterdag van 09:00-14:00. Buiten openingstijden ook op afspraak.