Algemene problemen

Algemene problemen

 

Doet uw hoortoestel niks meer of minder goed? Vaak komt het voor dat uw hoortoestel niet defect is, maar dat het probleem eenvoudig is te verhelpen. Hieronder hebben we de meest voorkomende problemen op een rij gezet met de bijbehorende oplossingen. Is het probleem niet te verhelpen of wilt u graag extra advies, u kunt altijd contact met ons opnemen of langskomen in één van onze winkels.

Sinds kort hoor ik niet goed meer

Het kan zijn dat er een prop (oorsmeer) in het oor zit, meestal geeft het hoortoestel dan feedback (een piepend geluid). Check eerst de onderstaande zaken. Hoort u dan nog steeds niet goed, neem dan contact op!

 

1.     Controleer de batterij met een batterijtester. Indien nodig, vervang het batterijtje. Een batterijtester kunt u bij ons bestellen door een email te sturen of te bellen.

2.     Bij een oplaadbaar hoortoestel: controleer de contacten van de hoortoestellen en de oplader. Maak eventueel schoon met alcohol. Alcoholhoudende reinigingsdoekjes kunt u bestellen door ons te bellen of te mailen.
Indien u oplaadbare accu’s heeft die u zelf kunt vervangen controleer met een normale batterij of het hoortoestel het nu wel doet. Zo ja, bestel nieuwe oplaadbare accu’s. U kunt deze bij ons bestellen, we kunnen ze per post naar u opsturen.

3.     Controleer of het dopje verstopt zit. Door het dopje iedere avond schoon te maken met een vochtig doekje, voorkomt u verstopping. Indien nodig, vervang het dopje/dome. Domes kunt u bij ons bestellen door te mailen. Stuurt u dan a.u.b. een foto mee van de dome die u zoekt. Zo weten wij precies welke we u moeten toesturen.

4.     Vervang eventueel ook het filter. Ook filters hebben wij voor u. Als u ons kunt vertellen welk hoortoestel u heeft, dan kunnen wij u de juiste filters toesturen.

De batterij of oplaadbare accu van mijn hoortoestel is veel sneller leeg

De batterijen gaan circa 5 tot 14 dagen mee, afhankelijk van het type en de instellingen van het gehoorapparaat. Om ’s nachts geen stroom te verbruiken raden we u aan om iedere nacht de batterijlade open te zetten. Uw hoortoestel kan dan meteen goed drogen. Drogen doet een gehoorapparaat trouwens nog beter in een droogbox. Hiermee voorkomt u zoveel mogelijk dat uw hoortoestel defect gaat door vocht. Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact met ons op.

 

Mocht u oplaadbare accu’s gebruiken die u zelf kunt vervangen en zijn deze ouder dan een jaar, dan zijn de accu’s aan vervanging toe. Heeft u hoortoestellen waarvan u de accu niet zelf kunt vervangen en heeft u gecontroleerd of het hoortoestel volledig is opgeladen, maar het werkt nog steeds niet? Neem dan contact met ons op.

Mijn hoortoestellen kraken

Soms kan door schoonmaken of door transpiratie vocht in uw hoortoestel komen. Uw gehoorapparaat kan dan een krakend geluid gaan maken. Zorg er daarom voor dat de hoortoestellen goed kunnen drogen. Een zogenaamde droogbox droogt uw hoortoestellen van binnenuit en de UV-lamp doodt 99% van de bacteriën waardoor de toestellen ook schoon worden. Dit verlaagt ook nog de kans op ontstekingen. Kraakt uw hoortoestel nog steeds nadat u een droogbox gebruikt hebt? Dan moet u het toestel inderdaad laten repareren. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Mijn hoortoestel doet het niet meer

Voordat u zeker weet dat uw hoortoestel defect is, is het belangrijk om eerst onderstaand lijstje af te werken:

 

1.     Check de batterij met een batterijtester. Indien nodig, vervang de batterij.

2.     Controleer of het oorstukje niet verstopt zit. Indien nodig, maak het oorstukje schoon met een schoonmaaksetje. Let op dat je het slangetje en oorstukje goed droog blaast met een blaasbalgje, één druppel water kan het slangetje volledig afsluiten.

3.     Controleer het slangetje op kleine scheurtjes of knikjes. Door het in- en uitdoen van het slangetje, kan het namelijk slijten. Vervang het slangetje als je knikjes hebt ontdekt.

4.     Maak het slangetje schoon. Maak het los van het hoortoestel en steek het meegeleverde zwarte draadje door het slangetje. Vervang het slangetje indien nodig.

5.     Controleer of het filter verstopt zit. Door het gehoortoestel iedere avond schoon te maken met een vochtige doek voorkom je verstopping. Indien noodzakelijk, vervang het filter.

6.     Bij hoortoestellen in het oor is het belangrijk om de microfoonopening altijd schoon en open te houden voor een goede geluidskwaliteit. U kunt hiervoor een zacht borsteltje gebruiken. Door licht over de opening(en) te strijken, verwijdert u het vuil eenvoudig van het microfoontje.

 

Werkt uw gehoorapparaat nog steeds niet? Neem dan contact met ons op.

Ik heb het oorstukje schoongemaakt en nu doet mijn hoortoestel niets meer

Haal het oorstukje van het hoortoestel en leg het hoortoestel in uw handpalm. Vouw vervolgens uw hand dicht. Fluit of piept het hoortoestel, dan ligt het aan het oorstukje. Het oorstukje is dan toch nog verstopt. Maak het oorstukje nogmaals schoon om het probleem te verhelpen. Fluit het hoortoestel niet, dan kan het volgende helpen:

 

1.     Controleer de batterij met een batterijtester. Indien nodig, vervang de batterij.

2.     Blaas met het blaasbalgje de kanaaltjes van het oorstukje en het slangetje goed droog.

 

Verhelpt dit het probleem niet? Neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn oorstukjes schoongemaakt en nu hoor ik veel slechter

Check of het juiste oorstukje op het juiste hoortoestel zit, misschien is rechts en links verwisseld. Meestal zit er een markering op het gehoortoestel. Rechts is rood, links is blauw. Verwissel indien nodig de oorstukjes.

Is het juiste oorstukje op het juiste hoortoestel geplaatst? Blaas dan met het blaasbalgje de kanaaltjes van het oorstukje en het slangetje goed droog.

 

Verhelpt dit het probleem niet? Neem dan contact met ons op.

Mijn oorstukjes blijven niet goed vast zitten aan mijn hoortoestellen

Door transpireren en zonlicht verliest het slangetje zijn flexibiliteit en wordt het hard. Hierdoor gaat de kwaliteit van het geluid achteruit. Vervang het slangetje dus regelmatig. Bij ons kunt u het slangetje bestellen door te bellen of te mailen.