Gehoorbescherming

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming beschermt – de naam al zegt – uw gehoor én biedt comfort. Voorkom gehoorbeschadiging met oordoppen voor wanneer u wordt blootgesteld aan langdurig lawaai. Denk aan op de werkvloer of tijdens een festival met een aantal decibel boven de norm. En biedt u zelf comfort voor tijdens het zwemmen en voor een goede nachtrust.

Op maat gehoorbescherming

Elk persoon en daarom ook elk oor is anders. Bij Makker bieden we dan ook gehoorbescherming volledig op maat. Met onze op maat oordoppen bent u verzekerd van een optimale bescherming en een comfortabel draagcomfort. Onze op maat gemaakte oordoppen sluiten volledig af en zijn daarnaast door de optie van geluidsfilters perfect afgestemd op de situatie waarin ze worden gebruikt. We bieden op maat gehoorbescherming voor tijdens het slapen, zwemmen, concerten, werk of motorrijden.

Universele gehoorbescherming

Universele gehoorbescherming is vooral handig tijdens incidentele activiteiten. Het zachte materiaal waaruit deze gehoorbeschermers bestaan maakt het dat de oordoppen prettig zitten. We bieden speciale universele oordoppen voor tijdens het zwemmen, motorrijden, concerten of voor op de werkvloer. Mocht u op zoek zijn naar gehoorbescherming voor regelmatig gebruik en voor perfecte afstemming op de geluidsomgeving, dan adviseren wij oordoppen op maat.

De oorzaak van gehoorbeschadiging onder jongeren is vooral te verklaren door de harde muziek door oortjes of bij het uitgaan zoals in discotheken of bij festivals. Muzikanten hebben ook vaak te maken met harde geluiden. Dit maakt het luisteren naar muziek gevaarlijk in verband met een definitieve gehoorbeschadiging. Luister daarom veilig naar muziek met oordopjes, waardoor je gek genoeg zelfs de muziek beter kunt horen, en praten tijdens een concert ook gemakkelijker gaat.

Door op een motor te rijden loopt u een risico op een lawaaibeschadiging. U verwacht het misschien niet, het is niet zozeer het geluid van de motor, maar vooral het windgeruis langs de helm wat hiervoor zorgt! Uit onderzoek is gebleken dat al heel snel het veilige geluidsniveau wordt overschreden.

Bij sommige beroepen kan het geluidsniveau erg luid zijn. Het volume kan erg oplopen in bijvoorbeeld de bouw en is vaak de hele dag aanwezig. Een van de meest voorkomende beroepsziekten is dan ook slechthorendheid doordat er teveel lawaai is op de werkvloer. Om slechthorendheid te voorkomen is goede bescherming essentieel. Wij raden dan ook gehoorbescherming op maat aan omdat dit de beste bescherming biedt tegen hoge volumes. Bij het werken in een omgeving waar het geluidsniveau 80db of meer is, is de werkgever volgens de Arbowet verplicht om je van gehoorbescherming te voorzien.

Ochtendspits langs uw slaapkamerraam, muziek van de buren en zelfs gesnurk van uw partner kunnen helaas inslapen of doorslapen moeilijk maken. Kies uit universele beschermers of op maat gemaakte slaapdopjes zodat u weer van een comfortabele een goede nachtrust kunt genieten. Uit onderzoek blijkt ook dat het gebruiken van slaapdopjes de REM slaap bevordert en zo voor een gezonder en meer uitgerust lichaam zorgt.

De kans op ooronsteking is groter bij zwemmers. Veel artsen adviseren daarom zwemdopjes te gebruiken. Dit is vooral van belang bij ooronstekingen en ter voorkoming hiervan. Wanneer de zwemdopjes op maat gemaakt zijn sluiten zij naadloos aan waardoor het oor goed beschermd is tegen het water.