Het verhaal van Makker met een missie

Het verhaal van Makker met een missie

Makker met een missie

 

Goed horen voor iedereen: dat is al jarenlang het motto van Makker Hoortoestellen. Een motto bedacht door Michel Makker, die ruim 45 jaar geleden ervan overtuigd raakte dat iedereen gewoon goed moet kunnen horen. Na het behalen van zijn opleiding tot audicien opende de eerste Makker Hoortoestellen in Utrecht. Nu, 45 jaar later, kijkt de Makker-familie hierop terug.

 

De eerste Makker-winkel in Utrecht

 

Na het afronden van zijn opleiding tot audicien, kwam Michel Makker in dienst bij een grote hoortoestelketen. Erachter komende dat het niveau van de dienstverlening niet goed voelde. “Ik wilde gewoon meer dan daar mogelijk was. Gewoon de beste service bieden”, vertelt Michel Makker. Met deze drijfveer is hij zijn eigen winkel begonnen in Utrecht waar klantvriendelijkheid en service voorop stond. En dat sloeg goed aan, want al snel opende een volgende winkel in Laren. 

Gaandeweg kwamen er steeds meer filialen bij en kon het bedrijf zich uiteindelijk een familiebedrijf noemen toen zoons Gijs, Just en Guido het audiciens team kwamen versterken.

  • Just Makker: oudste zoon. “Vanwege ons werk hebben we ook een maatschappelijk verantwoordelijkheid”. 
  • Gijs Makker: specialisatie in de ontwikkelingen van de markt. “Op deze manier kunnen we onze klanten altijd de best mogelijke oplossingen bieden”.
  • Guido Makker: specialisatie in hoortoestellen voor kinderen. “In ons vak is het belangrijk om goed te kunnen luisteren en je in de schoenen van onze klanten te kunnen verplaatsen.”

 

Een snelle groei en overname

 

In een mum van tijd stonden er in 2013 al 30 filialen door heel Nederland van het Makker-familiebedrijf. Dit succes werd erkend door een grote hoortoestellenfabricant genaamd Sonova, met duizenden winkels wereldwijd, die het aanbod deed om het familiebedrijf over te nemen. 

Deze overname duurde echter niet lang. De persoonlijke service werd door Sonova onder druk gezet. En dus gingen Just, Gijs en Guido weer terug naar de oorspronkelijke situatie: een familiebedrijf waarin ze eigen baas zijn en samen hun eigen doelen kunnen realiseren. Dit resulteerde in 2017 in de eerste hoortoestellen speciaalzaak van de drie broers. Inmiddels uitgegroeid tot vijf hoortoestel speciaalzaken in Nederland met Michel Makker nog altijd actief als adviseur.

 

Vooruitblik naar de toekomst

 

Door de jaren heen is de familie Makker een stuk dichter bij hun doel gekomen om zoveel mogelijk mensen te helpen naar een beter gehoor. Dit was vooral tijdens de coronalockdown een uitdaging. “Als audiciens hebben we de verantwoordelijkheid om communicatie voor iedereen mogelijk te houden. Ook in deze tijd nemen wij onze taak serieus. Ons eerste prioriteit is daarom om zoveel mogelijk mensen te kunnen blijven helpen aan een goed gehoor” vertelt Guido Makker. Hierdoor is mede de reparatieservice opgezet waarbij iedereen zijn of haar hoortoestel naast fysiek langsbrengen ook per post kan opsturen ter reparatie. 

Want oprechte en persoonlijke service is in het verleden én in de toekomst de kern van het familiebedrijf. En dat zal ook altijd zo blijven.

U BENT ALTIJD WELKOM!

U bent altijd welkom voor advies én uw feedback. Met uw vraag en feedback kunnen we blijven streven naar de voor u beste service en oplossing.