Slechthorenden gezocht voor hoortest en hoortoestelinstelling op 100% afstand!

Slechthorenden gezocht voor hoortest en hoortoestelinstelling op 100% afstand!

Corona en slechthorend: Makker zoekt slechthorenden voor hoortest èn hoortoestelinstelling op 100% afstand

April 2020, Laren – Makker Hoortoestellen introduceert een innovatie: hoortoestellen waarbij de slechthorende mét een audicien samen een hoortest doet op afstand. Nadat het gehoorverlies door de hoortoestellen zelf in kaart is gebracht, worden de hoortoestellen op afstand ingesteld door de audicien. Zodoende worden slechthorenden volwaardig en professioneel geholpen zonder dat deze soms kwetsbare doelgroep de straat op hoeft.
,,We leveren niet in op kwaliteit. Zowel de hoortest als de instelling zijn van dezelfde kwaliteit als in onze hoorwinkels, die overigens gewoon open zijn. Zo voorkomen we samen eenzaamheid. We roepen slechthorenden op zich te melden via makker.nl/hoortest-op-afstand.”, aldus Guido Makker, co-eigenaar Makker Hoortoestellen.

Het hoortoestel brengt zelf het gehoorverlies in kaart

De hoortoestellen in kwestie worden per post naar de slechthorende toegestuurd. Vervolgens logt de klant in op een app en plaats de hoortoestellen op zijn/haar oren. Samen met de audicien wordt daarna op afstand de hoortest uitgevoerd. De audicien beoordeelt vervolgens het gehoorverlies en kan de hoortoestellen instellen op het specifieke gehoorverlies van de betreffende drager. Op basis van ervaringen van de drager kunnen de hoortoestellen vervolgens nog via internet verder worden bijgesteld. Dit gebeurt echter sporadisch. In de meeste gevallen is de eerste instelling direct goed.

De high-end hoortoestellen waarmee dit kan, zijn uitgerust met AI en daarmee de eerste zelflerende hoortoestellen ter wereld. Deze innovatie blijft leren van de real-life luisterervaring van alle gebruikers over de hele wereld en  onthoudt de voorkeuren per luistersituatie van alle gebruikers. Dit gebeurt met een zelflerend algoritme, waardoor het toestel zich blijft ontwikkelen. Ook biedt het verschillende mogelijkheden aan de gebruiker om tot een gewenste weergave van het geluid te komen.

10% van de Nederlandse bevolking is slechthorend én aan huis gekluisterd

Bij 90% van de mensen met gehoorverlies kan een hoortoestel de communicatie verbeteren. En communicatie is juist nu zo belangrijk om eenzaamheid te voorkomen!
,,Daarom is het juist nu zo belangrijk om actie te ondernemen als je merkt dat je minder goed hoort. We zijn er trots op dat wij in deze moeilijke tijden slechthorenden vanaf de bank thuis gewoon kunnen voorzien van de beste hoorzorg. We doen dat inmiddels voor slechthorenden in binnen- en buitenland. De reacties zijn hartverwarmend.’’, aldus Guido Makker.
,,Omdat we de hoortest en instelling met videobellen doen, zijn we vaak de eersten waarmee mensen weer zonder extra inspanning een gesprek kunnen voeren.”

Makker Hoortoestellen heeft vier vestigingen die gewoon open zijn.

7 jaar voordat men het ‘durft’ met alle gevolgen van dien

In normale tijden duurt het gemiddeld 7 jaar voordat een slechthorende de fysieke stap naar een hoorwinkel ‘durft’ te maken. Daar waar een bril een modeaccessoire is geworden, is dit voor een hoortoestel niet het geval. De gevolgen van slechthorendheid zijn groot als men middels een hoortoestel het gehoor niet tijdig verbetert. Slechthorendheid kan o.a. tot eenzaamheid leiden.

Voor vragen of interesse in hoortest of hoortoestel op afstand, reageer via het onderstaande contactformulier.