Heeft u een hoortoestel nodig? Laat u vrijblijvend adviseren

Hoortoestel

Het in gebruik nemen van hoortoestellen is na het constateren van een gehoorverlies een logische stap. De vraag luidt echter wat is een hoortoestel eigenlijk? Een hoorapparaat is een zeer geavanceerd klein elektronisch apparaat dat u in het oor of achter het oor plaatst.

 

Slechthorenden kunnen geluiden beter waarnemen door het toestel aangezien dit ervoor zorgt dat inkomend geluid wordt versterkt.

 

De spraak, hetgeen dat u juist wilt horen, wordt naar voren gehaald doordat het rumoer van de omgeving gefilterd wordt en naar de achtergrond verdwijnt.

 

Hoe het werkt

Een hoortoestel heeft een microfoontje dat geluid opvangt. Geluid wordt bewerkt door een speciale chip in het toestel. Geluiden en spraak worden hoorbaar gemaakt via een versterker en dit wordt vervolgens door een luidsprekertje in uw oor gebracht. Er zijn diverse mogelijkheden in het gebruik van versterkers, programma’s en microfoons, deze zijn allen afhankelijk van het hoortoestel. Ook is het afhankelijk van de prestaties dat het hoortoestel moet leveren en afhankelijk van uw situatie. Dit alles zorgt ervoor dat het gehoorverlies optimaal naar uw behoeften wordt gecompenseerd.

 

De drie typen hoortoestellen:

 

Achter Het Oor (AHO).

Deze hooroplossing is de meest voorkomend.

 

In Het Oor (IHO).

Deze toestellen worden speciaal op maat gemaakt.

 

Volledig in de gehoorgang (CIC).

Dit staat voor ‘Completly In Canal’. Dit type is zo klein dat u deze volledig (en onzichtbaar) in de gehoorgang draagt. Een voorbeeld hiervan is de Virto V ook wel de Nano genoemd.

 

Elk hoortoestel heeft als doel de gehoorbeperking tegen te gaan. De verschillende gehoorapparaten verschillen in techniek, software, vorm, kleur, type en merk van elkaar.

Een hoortoestel kiezen

Afhankelijk van uw levensstijl, behoeften en gehoorverlies is de keuze voor een hoortoestel compleet maatwerk. Uw behoeften worden duidelijk in kaart gebracht samen met een gediplomeerde Makker Hoortoestellen audicie. Hierdoor wordt u voorzien van het best mogelijke advies. Laat u daarom geheel vrijblijvend adviseren door contact met ons op te nemen.

 

Onderhoud

Oorsmeer, huidvetten en transpiratie zijn elementen waar uw hoortoestellen mee in contact komen. Daarom raden wij u aan om deze goed te onderhouden. Jeuk, irritatie en eventuele andere huidproblemen in uw gehoorgang en oorschelp worden hierdoor voorkomen. Daarnaast voorkomt u veelvuldig onderhoud, onnodige reparaties en verlengt u de levensduur van het toestel. Wij geven u graag een aantal tips om uw hoortoestellen schoon te maken:

 

Het beste kunt u uw apparaat reinigen boven bijvoorbeeld een handdoek of een zachte droge ondergrond. Mocht het toestel namelijk uit uw handen glippen dan heeft het een zachte landing. Wrijf het apparaat schoon met een zachte, droge doek of een tissue. Zorg dat u geen alcohol, oplosmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen de hoortoestellen beschadigen.

 

Het beste kunt u het schoonmaakmiddel gebruiken wat u van onze audicien heeft gekregen. Kijk bij het schoonmaken ook of de microfoonopeningen niet verstopt zijn.

Zorg ervoor dat u ook eventuele losse onderdelen schoon- en droog maakt.

 

Volg afhankelijk van uw hoortoestel de overige schoonmaakadviezen uit de gebruiksaanwijzing.

Vrijblijvend uitproberen?

Bent u benieuwd of u een hoortoestel nodig heeft? Vraag online naar een afspraak voor een hoortest.

 

Wilt u zich direct laten adviseren of geheel gratis één van onze hoortoestellen uitproberen? Wij maken graag met u een afspraak. Onze gediplomeerde audiciens staan u bij met deskundig advies om zo tot een persoonlijk op maat gemaakte oplossing te komen. Bel naar een van onze winkels of maak een afspraak via onze contactpagina.