Tv- en audio-accessoires

Tv- en audio-accessoires

Tv en audio-accessoires voor een optimale hoorervaring

Uw merkt dat u de televisie steeds harder moet zetten om de uitzendingen te kunnen volgen. Uw partner of buren klagen dat de muziek te hard staat. Vaak de eerste signalen dat uw gehoor achteruit is gegaan. Gelukkig is hier zeker wat aan te doen! Lees snel over de mogelijke oplossingen voor het goed horen van de televisie en andere geluidsdragers én dit zonder overlast voor uw omgeving.

Een goede maatstaf voor uw gehoor

Televisie kijken of muziek luisteren is voor veel mensen een goede maatstaf hoe het is gesteld met het gehoor. Wanneer het geluid vaak te hard staat voor uw omgeving, dan is de kans groot dat u onvoldoende hoort. Om dit te laten testen kunt u een afspraak maken voor een hoortest bij een audicien. Bij Makker Hoortoestellen heeft u binnen 15 minuten uitslag! Geheel vrijblijvend en gratis.

Lees meer over onze gratis hoortest

Hoofdtelefoons voor een uitstekende luisterervaring

Mocht u nog niet toe zijn aan een hoortoestel, maar wel moeite hebben om het geluid van de diverse audiobronnen goed waar te nemen, dan zijn er hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen. Denk aan een koptelefoon of een kinbeugel. Deze zijn tegenwoordig veelal draadloos beschikbaar.

Zo bent u met de draadloze Sennheiser koptelefoon of kinbeugel verzekerd van een uitstekende luisterervaring van zowel video als audio zonder enige omgevingsruis. Of u nu alleen of met vrienden of familie kijkt of luistert, u kiest zelf het volume én het profiel dat bij u past. Bovendien gaan de Sennheiser hoofdtelefoons gepaard met een optimaal draagcomfort en een zeer eenvoudig bediening.

Ieder zijn eigen geluid

De hedendaagse draadloze hoofdtelefoons van Sennheiser nemen je mee naar je eigen bijzondere wereld van klank. Doordat deze draadloos zijn heeft u volledige bewegingsvrijdheid terwijl u een film, een klassiek- of jazzconcert of de radio beluistert. Een bijkomend voordeel is dat u en uw omgeving ieder zijn eigen geluid kan bepalen terwijl u in dezelfde ruimte bent. U heeft een fantastisch hoorervaring terwijl uw omgeving zijn eigen geluid beleeft via de boxen.

Streaming-aparatuur voor uw hoortoestel

Wanneer u hoortoestellen draagt en de televisie toch nog onvoldoende hoort dan kunt u uw hoortoestellen tijdens het tv kijken verwisselen door een draadloze koptelefoon of een kinbeugel. Nadeel is echter dat u dan geen omgevingsgeluiden meer hoort. De deurbel, de telefoon of een vraag van uw partner of vriend of vriendin gaan langs u heen.

De ontwikkelingen in de hoortoestellenwereld volgen elkaar razendsnel op. Dit ten goede van kwaliteit en gemak. Eén van de mooiste ontwikkelingen is dat een groot aantal hoortoestelfabrikanten waaronder Phonak, Unitron, Widex en Resound voor de nieuwegeneratie hoortoestellen de mogelijkheid bieden om met bluetooth en via een zogenaamde tv-streamer (een compacte schijf) direct verbinding te maken met de televisie. Uw hoortoestellen veranderen in no-time in een gehoorapparaat en koptelefoon in één. Het is plug-and-play!

Eenvoudige het geluid aanpassen

En hier blijft het niet bij. Voor extra gemak worden de nieuwste hoortoestellen met een app geleverd waarmee het  mogelijk is om niet alleen het volume van uw hoortoestel aan te passen, maar ook van audiodragers in combinatie met een tv-streamer. Hoortoestellenfabrikant Widex heeft zelfs voor de echte muziekliefhebber een tv-streamer – de Widex TV Play – met app op de markt gebracht waarmee u niet alleen de tv harder of zachter kan zetten, maar ook de balans tussen de tv een de overige geluiden om u heen en de klankkleur kan bepalen.

Audio-apparatuur koppelen aan uw hoortoestel

De nieuwste hoortoestellen bieden dankzij bluetooth-technologie de mogelijkheid om direct te streamen met uw mobiele telefoon of tablet. Alleen kan niet elke pc of laptop gekoppeld worden met uw gehoorapparaat. Ook hier kan een tv-hulpmiddel helpen. De tv-streamer kan net zoals bij de tv, zorgen voor koppeling en dus streaming van geluid met andere audioapparatuur. Perfect als u bijvoorbeeld met uw laptop of computer wilt videobellen met collega’s of familie en vrienden. Je hoort dan net zoals bij de mobiele telefoon of tablet het geluid rechtstreeks via de hoortoestellen.

Gratis en vrijblijvend advies

Nieuwsgierig? Kom gerust langs voor meer informatie over de mogelijkheden. Geheel gratis en vrijblijvend adviseert één van onze StAr-gecertificeerde audiciens u de voor ú beste oplossing.