Wat kost een gehoorapparaat?

Prijs hoortoestel

U heeft een gehoorverlies of een ander hoorprobleem, maar vindt het moeilijk om de volgende stap te nemen. Onwetendheid over de mogelijke hooroplossingen én kosten maken de drempel hoog. Laten we u op deze pagina de stap naar een hoortoestel makkelijker maken. We vertellen u over de aanschafprijs, vergoeding en onderhoudskosten, zodat uw beter weet wat u te wachten staat bij het kopen van een gehoorapparaat.

Hoortoestel met vergoeding

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw gehoor achteruit is gegaan  – of wanneer u last heeft van tinnitus –  heeft u voor de aanschaf van een hoortoestel en hoortest nodig. Deze kunt u afnemen bij een audicien, KNO-arts of audiologisch centrum. De uitslag van de hoortest wordt weergegeven in een audiogram en geeft aan wat voor hoortoestel voor u passend is: van eenvoudig bij een relatief klein gehoorverlies tot geavanceerd bij een zwaar verminderd gehoor.

 

Het hoorprotocol van zorgverzekeraars (Keuzeprotocol Hoorzorg) bepaalt op basis van uw gehoorprobleem voor welk hoortoestel u in aanmerking komt. Hierin wordt vanuit het hoorprotocol onderscheid gemaakt tussen vijf categorieën: van 1 tot 5, van simpel tot geavanceerder. De categorie bepaalt de vergoeding van uw hoortoestel.

Met elke zorgverzekering welkom

Bij Makker Hoortoestellen hebben we contracten met álle zorgverzekeraars. Dat betekent onafhankelijk van uw zorgverzekeraar dat u voor een hoortoestel binnen de vijf categorieën altijd verzekerd bent van een vergoeding van 75% en dit kan zelfs oplopen afhankelijk of u bent bijverzekerd. Voor u betekent dit een bijbetaling van nul tot maximaal tweehonderd euro per gehoorapparaat. Houd er wel rekening mee dat de aanschaf van een hoortoestel onder het eigen risico valt. Heeft u nog eigen risico openstaan, dan moet u bij het kopen van het hoortoestel het resterende deel betalen.

 

Maar hoe kan het dan dat een aantal ketens tot wel 100% vergoeden? Zij hebben een geselecteerd merkenbeleid, waardoor u slechts kunt kiezen uit één of twee hoortoesteltypes. En voor service na aanschaf moet u per uur betalen. Daarbij kunnen deze hoortoestellen vaak niet door andere audiciens worden bijgesteld en aangepast doordat de software alleen toegankelijk is voor de eigen keten. U bent dan voor 5 jaar gebonden aan de keten van aanschaf. Ook wanneer u niet tevreden bent.

De nieuwe generatie hoortoestellen

De nieuwe generatie hoortoestellen zijn high-end toestellen die verreweg de best hoorervaring geven en de mooiste opties bieden, zoals oplaadbaar, automatisch aanpassen aan de geluidsomgeving, zelflerend zijn en rechtsreeks streamen. Er zelf gehoorapparaten die uw gezondheid meten, vertalen en uw omgeving op afstand waarschuwen als u valt.

 

De nieuwe generatie hoortoestellen vallen buiten vergoeding van de zorgverzekeraar. De prijs per hoortoestel varieert van zevenhonderd tot tweeëntwintighonderd euro. Er zijn echter wel een aantal verzekeraars die bijbetaling toestaan voor deze state-of-the-art gehoorapparaten. Onze StAr-geregistreerde audiciens informeren u hier graag over.

Alle merken hoortoestellen

We zijn als audicien onafhankelijk en niet gebonden aan een merk hoortoestel en techniek. Om iedere klant de beste hooroplossing te bieden hebben we álle merken hoortoestellen in ons portfolio. Denk aan Phonak, Unitron, Starkey, Widex, ReSound, Oticon, Signia en meer.  Dit betekent dat we goed kunnen inspelen op elk gehoorprobleem en kunnen voldoen aan het budget en de wens van u als klant. U bent bij ons altijd welkom voor een oriënterend gesprek. Wij helpen u graag in een zo comfortabel mogelijke (over)stap naar een hoortoestel.

Nazorg kosteloos inbegrepen

Wanneer u bij ons een hoortoestel heeft aangeschaft bent u altijd welkom voor service: van het schoonmaken van uw hoortoestel, het vervangen van filter, slangetjes tot dome, bijstellen van uw hoortoestel tot reparatie. Hier rekenen we geen kosten voor. We zijn 6 dagen per week open, zodat u altijd van goede hoorzorg bent voorzien. De enige kosten waar u rekening mee dient te houden is de aanschaf van batterijen en schoonmaakartikelen. En wilt u verzekerd zijn tegen verlies – een standaard ‘reis- en inboedelverzekering’ dekt hoortoestelverlies niet – dan is het verstandig om hiervoor een speciale verzekering te nemen. Meer informatie

Meer informatie?

Heeft u vragen over de kosten & vergoedingen en wat de mogelijkheden voor u zijn, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken met één van onze audiciens.