Onze audiciens

Onze audiciens zijn vakkundig opgeleid en gediplomeerd

Maak direct een afspraak voor vrijblijvend advies!

Onze audiciens 

Wanneer u spontaan binnenloopt of een afspraak heeft bij Makker Hoortoestellen, dan krijgt te maken met één van onze vakkundige audiciens. Voordat u op gesprek gaat zult u vast denken: wat is een audicien? En wat kan een audicien van Makker Hoortoestellen voor mij betekenen? Wij leggen het u graag uit.

Wat is een audicien?

Een audicien wordt ook wel een hoorspecialist genoemd. Deze hoorspecialist is gespecialiseerd in hoortoestellen en alle andere hulpmiddelen die mensen nodig hebben om beter te kunnen horen. Een audicien onderzoekt of er sprake is van gehoorbeschadiging of ­een gehoorbeperking. Daarbij geeft een audicien voorlichting over de gehoorsituatie met een daarbij passend advies op maat.

 

Zo ook bij Makker Hoortoestellen! Al uw vragen over uw gehoor(verlies) beantwoord één van onze audiciens graag. Schroom dan ook niet om uw vragen te stellen.

Wat doet een audicien?

Wanneer u wilt weten of u een verminderd gehoor heeft, dan is het verstandig om een afspraak te maken voor een hoortest. Tijdens een zogenaamd intakegesprek voert één van onze audiciens de hoortest uit. Vervolgens bespreekt hij of zij met u de resultaten en geeft wanneer nodig vrijblijvend advies voor uw hoortoestel op maat. Lees meer

 

Een hoortest bestaat meestal uit een toonaudiogram en spraakaudiogram. Bij een toonaudiogram krijgt u in een geluiddichte kamer een koptelefoon opgezet waarin u tonen in verschillende hoogtes en sterktes te horen krijgt. Het doel van een spraakaudiogram is te achterhalen in hoeverre u verschillende klanken van elkaar kunt onderscheiden.

 

Het spraakaudiogram is in veel gevallen een aanvulling op het toonaudiogram. Bij verschillende luidheden krijgt u bij een spraakaudiogram via een koptelefoon woorden te horen. Nadat u de woorden probeert na te zeggen registreert de audicien de resultaten. Deze resultaten vormen een grafiek die het ‘spraakaudiogram’ wordt genoemd.

 

Tegenwoordig gebruiken alle audiciens software om de hoortoestellen in te stellen. Onze audiciens zijn expert in deze software en kunnen u duidelijk informeren over de werking hiervan. Daarnaast komt u bij één van onze audiciens regelmatig terug voor het bijstellen en onderhoud van uw hoortoestel.

Wij zijn StAr-gecertificeerd

StAr staat voor ‘Stichting Audicienregister’. Deze stichting bewaakt en verbetert de kwaliteit van de opleiding tot audicien en de dienstverlening van audiciens en audicienbedrijven. Daarnaast stelt het StAr bij­- en nascholingseisen vast. Audiciens die in het register zijn opgenomen zijn gemarkeerd als ‘deskundigen bij uitstek’ en zijn in staat gehoorvlies vast te stellen en u te adviseren over een hooroplossing op maat. Al onze audiciens zijn vakkundig opgeleid en gediplomeerd. Ook zijn al onze audiciens StAr-gecertificeerd. Bij dit keurmerk heeft u de zekerheid dat:

  • Onze dienstverlening van zeer hoge kwaliteit is. En onze service verregaand!
  • ­U kunt kiezen uit een breed assortiment hooroplossingen van de beste kwaliteit.
  • U bij Makker Hoortoestellen altijd wordt geholpen door een gecertificeerde audicien die de vakopleiding tot audicien hebben afgerond.
  • Wij op regelmatige basis door het StAr worden gecontroleerd en dus aan alle kwaliteitsnormen voldoen.
  • Onze audiciens hun bij-­ en nascholingsverplichtingen nakomen.
  • Onze dienstverlening van zeer hoge kwaliteit is volgens objectieven maatstaven.
  • ­Wij gebruiken maken van professionele apparatuur en gevalideerde werkmethoden.

Vrijblijvend uitproberen?

Bent u benieuwd of u een hoortoestel nodig heeft? Vraag online naar een afspraak voor een hoortest.

 

Wilt u zich direct laten adviseren of geheel gratis één van onze hoortoestellen uitproberen? Wij maken graag met u een afspraak. Onze gediplomeerde audiciens staan u bij met deskundig advies om zo tot een persoonlijk op maat gemaakte oplossing te komen. Bel naar een van onze winkels of maak een afspraak via onze contactpagina.