Wilt u weten of uw gehoor nog 100% goed werkt?

Vraag direct een gratis hoortest aan!

Professionele hoortest en uitslag

Krijgt u steeds vaker te horen van mensen in uw omgeving dat u ze niet goed heeft verstaan? Moet u dikwijls vragen wat de ander zei? En hoort u subtiele of minder subtiele geluiden minder goed dan voorheen? Aarzel niet en laat uw gehoor checken. Gehoorverlies is namelijk doorgaans onomkeerbaar en heeft een grote impact op uw persoonlijk en maatschappelijk functioneren. Tijdig behandelen van gehoorverlies kan de negatieve effecten ervan verminderen. 1,2 miljoen Nederlanders kampen met doofheid. U staat dus niet alleen!

 

Bij Makker Hoortoestellen bent u altijd welkom voor gratis hoortest. Al onze audiciens zijn StAr-gecertificeerd. U bent dan ook verzekerd van een professionele hoortest en uitslag. Binnen vijftien minuten weet u hoe het met uw gehoor is gesteld.

Hoe werkt een gehoortest?

Wilt u weten hoe het ervoor staat met uw gehoor, dan kunt u bij ons een afspraak maken voor een hoortest. Belangrijk voor een goede hoortest is dat uw oren schoon zijn. Laat wanneer mogelijk vooraf aan de hoortest uw oren nakijken door uw dokter, een KNO-arts of één van onze audiciens.

 

Met een gehoortest gaan we onderzoeken of u last heeft van een verminderd gehoor en in welke mate. Hiervoor doen we u een koptelefoon op waardoor u geen omgevingsgeluiden meer hoort. Vervolgens hoort u een reeks piepjes: afwisselend per oor, in geluidssterkte en toonhoogte. Uiteindelijk krijgen we een gedetailleerd beeld van uw gehoorverlies per frequentie. Indien nodig doen we aanvullend een spraaktest om uw spraakverstaan in kaart te brengen.

hoortest
De uitslag van uw hoortest

Wanneer we de hoortest hebben afgerond, dan verwerken we de uitslag in een zogenaamde audiogram. Per oor wordt in een grafiek weergegeven hoe u per frequentie hoort. Bij een gehoorverlies van 35 decibel of meer is een hoortoestel aan te raden. Soms kan het voorkomen dat de uitslag indicatie geeft dat uitgebreider onderzoek door een KNO-arts of audiologisch centrum nodig is. Aan de hand van uw uitslag adviseren we u eerlijk en transparant naar de voor u beste vervolgstap.

Nog beter horen en verstaan begint met een professionele hoortest. Maak een afspraak voor een gratis hoortest in een Makker Hoortoestellen vestiging bij u in de buurt!

Vrijblijvend uitproberen?

Bent u benieuwd of u een hoortoestel nodig heeft? Vraag online naar een afspraak voor een hoortest.

 

Wilt u zich direct laten adviseren of geheel gratis één van onze hoortoestellen uitproberen? Wij maken graag met u een afspraak. Onze gediplomeerde audiciens staan u bij met deskundig advies om zo tot een persoonlijk op maat gemaakte oplossing te komen. Bel naar een van onze winkels of maak een afspraak via onze contactpagina.